ÁSZF

Az online foglalással távollévők közötti szerződés jön létre a Balatoni Tölgyesház (továbbiakban szolgáltató) és a foglalást leadó személy/szervezet (továbbiakban vendég) között.

A Balatoni Tölgyesház címe:
8220 Balatonalmádi-Káptalanfüred, Páfrány u. 10.

A Balatoni Tölgyesház törvényes képviselője:
Név: Tóth Judit Eszter
Cím: 9789 Sé, Deák F. u. 6.
Telefonszám: +36 20 460 3206
Email cím: info@balatonitolgyeshaz.hu
Adószám: 57201678-1-38
Bankszámlaszám: Tóth Judit Eszter, 12094507-01772776-00100008
NTAK szám: MA21002001
Önkormányzati engedély száma: 2170/2021

A szolgáltatót nyilvántartásba vevő szerv: Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal

A balatonitolgyeshaz.hu weboldal tárhelyszolgáltatója:

 • Cégnév: Ininet Kft.
 • Székhely: 1063 Budapest, Szinyei Merse Pál u. 10.
 • Email cím: info@ininet.hu
 • Telefonszám: +36 20 293 9058
 • Honlap: ininet.hu

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók. Az ÁSZF visszavonásig érvényes. A weboldal, mint szerzői jogi mű Tóth Judit Eszter tulajdonát képezi, és mint ilyet, szerzői jog védi.

 

1. Szállásfoglalás

A szerződés létrejötte

A weboldal foglalási rendszerén keresztül történő foglalással létrejön a távollévők közötti (elektronikus) szerződés. A honlap és a szerződéskötés nyelve a magyar.

A foglalás menete

A honlap látogatója az balatonitolgyeshaz.hu/foglalas oldalról tud foglalást kezdeményezni. A foglalási folyamatnál meg kell adnia a tartózkodás időtartamát, az érkező vendégek számát, ill. az esetlegesen igényelt extra szolgáltatásokat. A szállás lefoglalásához 30% előleg megfizetése szükséges. A foglalás részleteinek ellenőrzését követően, a foglalás gomba kattintással kerül véglegesítésre a foglalás. A vendég tudomásul veszi, hogy a foglalás gombra kattintással fizetési kötelezettsége keletkezik.

A foglalás gombra kattintást követően a foglalás során megadott email címre visszaigazolást küldünk, amely tartalamazza a foglaló vendég nevét, címét, telefonszámát, email címét, a foglalás időtartamát és az érkező vendégek számát. Kérjük, ellenőrizze le a foglalási adatokat. Ha az adatokban hibát észlel, vagy bármilyen módosítást szeretne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot kapcsolati űrlapunkon keresztül, emailben vagy a +36 30 593 2150-os telefonszámon.

A foglalási csomag tartalma

 • Három hálószoba (2 db kétfős, 1 db négyfős)
 • 1 felnőttnek vagy 2 gyermeknek ágyként használható, kinyitható kanapé a nappaliban
 • Konyha hűtővel, mikrohullámú sütővel, kerámia főzőlappal, sütővel, kávé- és teafőzővel, mosogatógéppel, szendvics- és gofrisütővel, piritóssütővel, smoothie készítővel, konyhai eszközökkel
 • Vasaló
 • Hajszárító
 • Két fürdőszoba WC-vel (egy zuhanyzós, ill. egy zuhanyzós+kádas)
 • Nappali-étkező
 • Hatalmas terasz kinti étkezési lehetőséggel
 • Baba bekészítés igény szerint (babaágy babaágyneművel és pelenkázóval, babakád, etetőszék, baba étkészlet és evőeszközök)
 • Gyermek bekészítés igény szerint (gyerekágynemű, WC szűkítő, bili, fürdőszobai fellépő, etetőszék, mikrózható gyerek étkészlet)
 • WiFi
 • Okos TV 115 csatornával és saját streaming fiókokhoz (pl. Netflix, HBO Go, stb.) való hozzáféréssel
 • Parkolás 2 autó részére fedett kocsibeállóban
 • További autók is tudnak a kerítéssel zárt területen belül parkolni
 • Tágas, árnyas kert tölgyfákkal
 • Kerti tűzrakó, bográcsozóhely (bogrács, sütőtárcsa biztosított)
 • Késő ősztől kora tavaszig fűtés biztosítása a ház teljes területén
 • Strand 300 méterre

 

Minimum foglalható éjszakák

A ház minimum 3 éjszakára foglalható. Etttől – egyedi megállapodás alapján – kizárólag elő- és utószezonban tudunk eltérni (január 3. – május 31., ill. szeptember 1. – december 23.).

Árak

A pontos árakat a rendszer a foglalási oldalon, a tartózkodás időtartama és a vendégek száma alapján kalkulálja ki. Az árakban eltérés lehetséges a honlapon feltüntetett, kiemelt időszakokra vonatkozóan. Ehhez az alapárhoz tevődnek hozzá az igényelt extra szolgáltatások árai.

Előlegfizetés

A 30% előleget banki átutalással vagy bankkártyával/hitelkártyával, Barion egyenleggel, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP Kártyával tudja a vendég kifizetni. A banki átutalás esetében kérjük, hogy a vendég a foglalást követő 2 munkanapon belül szíveskedjen elindítani az átutalást, mert utána a rendszer automatikusan törli a foglalást. Az előlegről előlegszámlát állítunk ki.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fennmaradó egyenleg kifizetése

A honlapon lehetőséget biztosítunk a fennmaradó összeg kifizetésére is. Ez nem kötelező, de kényelmes rendezési módja az egyenleg rendezésének. A fennmaradó egyenleg legkésőbb érkezéskor, a helyszínen fizetendő. A fennmaradó összegről végszámlát állítunk ki.

Érkezés

A foglalásban megadott érkezési dátumon 14.00 órakor lehet a legkorábban elfoglalni a szállást. Amennyiben más foglalással nem ütközik, akkor egyeztetést követően, felár ellenében lehetőség van korai érkezésre.

Bejelentkezés

Érkezéskor, törvényi kötelezettségünknél fogva minden vendég fényképes, személyazonosításra alkalmas okmányát (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) el kell kérnünk, egy mobil applikáció segítségével be kell szkennelnünk és be kell küldenünk az NTAK rendszerébe. Ez alól nincs kivétel, még a csecsemők részére is szükséges az okmány bemutatása. Amennyiben a vendég nem tud vagy nem hajlandó fényképes igazolványt felmutatni, a szállás elfoglalását meg kell tagadnunk. Ez esetben a szállást igénybe vettnek tekintjük, előleg nem jár vissza, sőt a szállásdíj teljes összege fizetendő kötbérként.

Tartózkodás alatt felmerülő kérdések, problémák

A tartózkodás alatt telefonon elérhetők vagyunk, ha bármilyen kérdés, probléma merül fel. Amint tudjuk, orvosoljuk a problémát.

Távozás

A foglalásban megadott dátumon 10.00 óráig kell elhagyni a szállást. Amennyiben más foglalással nem ütközik, akkor egyeztetést követően, felár ellenében lehetőség van késői távozásra.

Lemondási feltételek

A foglalás legalább 30 nappal érkezés előtt történő lemondása esetén az előleg összege visszajár. Az érkezés előtti 30. nap és 2. nap között történő lemondás esetén az előleg nem kerül visszafizetésre: a foglaltság függvényében – egy alkalommal – későbbi időpontra módosítható, az eredetileg foglalt időponttól számított max. 3 hónapon belül (kivéve a kiemelt időszakokat és a főszezont), az eredeti foglalásnak megfelelő időszakban (pl. hétköznapi foglalást csak hétköznapra lehet átrakni). Ha ez nem valósul meg, akkor az előleg összege lelakottnak tekintendő.

Az érkezés napjához képest 48 órán belüli lemondás, valamint a szállás érkezési napon történő el nem foglalása esetén a szállás teljes összege fizetendő kötbérként.

Kártérítési felelősség

Nem megfelelő használatból vagy gondatlanságból okozott károkért a vendég anyagi felelősséggel tartozik, különös tekintettel a háztartási gépekre, valamint a bérelhető SUP-okra.

Dohányzás

A ház teljes területén tilos a dohányzás; az kizárólag szabad téren megengedett. A házat intelligens füstérzékelővel szereltük fel, amely távolról, WiFi házlózaton keresztül jelez, ha a házban dohányoznak. Ez esetben a szállásdíjon felül további 20.000 Ft-ot számlázunk ki, illetve a következő jelzésnél felszólítjuk a vendégeket a távozásra.

Környezet

A településen rendeletben van szabályozva, hogy zaj okozása, motoros gépek üzemeltetése, hangos zenélés, vagy éneklés tilos nyáron 08.00 óra előtt és 22.00 óra után, téli időszakban reggel hat óra előtt és 22 óra után. Ezenkívül egész évben vasárnap, ünnepnap, és más munkaszüneti napokon 13-16 óráig tartó pihenőidőben. Éjjel, 22.00 óra után szabadtéri hangosító berendezés működtetése, zeneszolgáltatás nem folytatható. 22.00 és 23.00 óra között szabadtéren csak akusztikus hangszerek alkalmazhatók, utána pedig már azok sem.

Vitarendezési lehetőségek

Illetékes békéltető testület: Veszprém Megyei Békéltető Testület | 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. | info@bekeltetesveszprem.hu

Online vitarendezési platform: https://ec.europa.eu/odr

Vitarendezés emailben: onlinevita@bkik.hu